Coronavirus

Hoe werk je thuis? Thuiswerk-tools voor 2020 

thuiswerk

Veel mensen werken momenteel vanuit huis. Remote werken kan heel goed werken, letterlijk. Welke tools kun je gebruiken om zo productief mogelijk en met peace of mind je werkdag vanuit huis door te komen? 

Zit je als zzp’er de hele dag alleen thuis en kun je wel wat contact gebruiken met andere zzp’ers? Juist in deze tijd hebben we een community opgezet waar je in digitaal gesprek kunt gaan met andere ondernemers. Je kan je aansluiten bij onze Whatsapp-groep of Slack-groep.

Gebruik de juiste thuiswerk-tools

Zeker als je met mensen samenwerkt, is het slim om de juiste programma’s en apps te gebruiken. Ook het gehele Tellow-team werkt vanuit huis: wij werkten al veel online en konden dus gemakkelijk schakelen. Lees onze blog over de voorbereidingen die we troffen.

Vrijwel alle tools die het Tellow-team gebruikt, worden gehost in de cloud. Zo kan iedereen er altijd en overal bij.

Welke tools heb je nodig voor efficiënt thuis werken?

Creëer de juiste werkplek

  • Bekroon een plek tot werkplek

Het kan fijn zijn om in je huis een werkplek in te richten, waardoor je ‘s ochtends meer in een werkmodus komt. Misschien werk je in een studio van 28m2 of wordt je huis net verbouwd en werk je vanuit je slaapkamer omdat er in de woonkamer wordt gedrild. Juist dan is het slim om creatief om te gaan met de ruimte. Voorbeelden uit ons team: richt een hoekje van de eettafel in als bureau, zet er wat planten omheen en gebruik de rest van de tafel om aan te eten. Of gebruik je auto als ruimte om te telefoneren. Maak er wat leuks van!

  • Werk ergonomisch verantwoord 

Vaak zijn kantoren goed ingericht om de hele dag achter de computer te zitten of staan. Thuis is dat toch minder vaak het geval. Op de bank werken of de hele dag met gebogen nek naar een laptopscherm staren is niet heel bevorderlijk voor je lijf. Kijk waar je aanpassingen kunt maken.

Mediamarkt heeft allerlei tools voor je eigen thuiskantoor. Heb je geen budget/zin om nieuwe dingen aan te schaffen? Misschien heb je nog ergens een muis en toetsenbord liggen of kun jij je laptop op een stapel boeken zetten. 

  • Benut je huis creatief

Werk je samen thuis met je partner of je kinderen? Bekroon een kamer in het huis tot de ‘meetingroom’, zoals de slaapkamer of de douche. Zo voorkom je dat je jouw werkende partner uit zijn/haar concentratie haalt (of zelf uit je concentratie wordt gehaald door bijvoorbeeld kinderen) bij ieder belletje.

Lees ook onze blog over hoe je de juiste werk vs privé balans vindt als je thuiswerkt

Hoe bevalt het thuiswerken jou? En mis je in dit blog nog een ingrediënt dat jou altijd goed helpt? Laat het ons weten!

Tellow is er voor de zzp’er en ondernemer

Met Tellow wordt ondernemen een stuk toegankelijker. We delen inzichten over het ondernemen met je en schrijven blogs die relevant zijn voor (zelfstandig) ondernemers. Wil je graag lezen over een artikel? Stuur dan een mail naar [email protected]

Met Tellow kun je makkelijk zelf boekhouden. Met ons online boekhoudprogramma doen zzp’ers en kleine ondernemers hun administratie snel, gemakkelijk en overzichtelijk. Gebruik Tellow onbeperkt gratis, op desktop en in de mobiele app.

Gebruik Tellow helemaal gratis

Meld je aan   →