Calendar icon
Clock icon

6 minuten

De beste coworking spaces in de vijf grootste steden van Nederland 

←  Terug naar overzicht
coworkingspace-Tellow

Als zzp'er heb je veel vrijheid. Wat als na veel thuiswerken de muren op je af komen, een gevoel van heimwee je bekruipt en je de slechte grappen van die ene collega op kantoor mist? Gelukkig zijn daar coworkingspaces!

Het voordeel van coworking

Nieuw is het niet meer, maar het wordt nog steeds het nieuwe werken genoemd: coworking. Als paddenstoelen poppen er plekken in Nederland uit de grond waar freelancers, startup ondernemers en professionals van grote ondernemingen met elkaar in contact komen en samenwerken. Coworking spaces vullen het gat tussen thuiswerken, een tafeltje bij dat koffietentje en een huurcontract van vijf jaar voor een afgesloten (stoffige) kantoorlocatie.

Deze innovatieve werkplekken bieden meer dan goeie koffie en een interessante prijs: het zijn vaak communities die jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Een heel divers netwerk van gelijkgestemden allemaal onder één dak. Wij hebben een selectie voor je gemaakt van de beste, nieuwste, grootste of juist kleinste coworking spaces in de vijf grootste steden van Nederland.

coworking-utrecht

Utrecht

• Werf5

In Utrecht staat een van de kleinste coworking spaces van Nederland. Werf5 is te omschrijven als een productieve huiskamer voor freelancers. Er zijn maar acht vaste- en acht flexwerkplekken in deze knusse werfkelder aan de oude gracht. Wel is er een vergaderruimte en een vrij te gebruiken kajak beschikbaar.

Doordeweeks komen freelancers en bezoekers om (samen te) werken terwijl na werktijden en in het weekend ruimte wordt gemaakt voor brainstormsessies, game-nights, live muziek en meditatie.

• Social Impact Factory

De Social Impact Factory is de perfecte werkplek voor sociaal ondernemers. Met de aanname dat sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal is, bouwt SIFUtrecht aan een community van zelfstandige professionals, startups, scale-ups en grote organisaties die allemaal impact willen realiseren met hun ondernemerschap.

Samen met restaurant de Utrechter – voor wie ‘sociaal contact’ belangrijk is- bliezen zij het prachtige Staffhorstpand tegenover TivoliVredenburg nieuw leven in. Ze creëerden vier verdiepingen met maar liefst 2500 m2 ruimte beschikbaar voor ondernemerschap.

coworking-amsterdam

Amsterdam

• B. Amsterdam

Met 40.000 m2 verspreid over drie gebouwen is B. Amsterdam het grootste startup ecosysteem in Europa. De missie is om ondernemerschap toegankelijker te maken en startups, creatievelingen en bedrijven met elkaar te verbinden. Het is een eigen stad op het randje van de stad Amsterdam. Iedere discipline in de ondernemerswereld is er terug te vinden.

“Je moet elke vraag kunnen stellen met je laptocht dicht”, aldus oprichter Guus Meulendijks.

• TQ

TQ is een samengestelde Tech-hub in hartje Amsterdam. Midden op de Bloemenmarkt is er plek voor zo’n 120 tot 150 kleine bedrijven. Volgens ondernemer Robert Gaal die TQ leidt zou het fijn zijn als Europa meer een voedingsbodem wordt voor bedrijven die de wereld willen veroveren. TQ kan startups helpen om snelle groei te bereiken door hen te voorzien van de beste ‘talent, tools and training’. TQ maakt deel uit van het netwerk van tech-hubs van Google en is geïnitieerd door technologieplatform The Next Web.

coworking-rotterdam

Rotterdam

• Bluecity

Ken je Tropicana nog, dat fantastische zwemparadijs in Rotterdam? Zwemmen kan nu niet meer, maar fantastisch is het nog steeds. BlueCity is een bijzondere broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun businessplannen, grondstoffen en reststromen op elkaar afstemmen. In het voormalig tropische zwembad doen ze onderzoek naar de circulaire economie en bouwen ze samen aan de stad van de toekomst.

“Zo vormt de koffieprut van Aloha Bar-Restaurant een voedingsbodem voor de oesterzwammen van RotterZwam. Het CO2 dat daarbij vrijkomt, wordt door Spireaux ingezet bij de productie van spirulina. Het mycelium wordt gebruikt om verpakkingsmaterialen te ontwikkelen in het BlueCity Lab en de zwammen – die staan natuurlijk op het menu van Aloha. Een perfecte cirkel.”

• Kleinhandel

Coworking space Kleinhandel zit in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Een nieuwe plek voor: “..creatieve bouwers, vernieuwende geesten en doorzetters; bedrijven of zelfstandigen”. Op deze prachtige locatie is het niet moeilijk om geïnspireerd te raken, en dat is precies wat initiatiefnemers Sem Carree en Brendan Jansen willen.

Kleinhandel is gemaakt om je te inspireren, te ontmoeten, maar vooral om Rotterdams hard te kunnen werken.” De doorgroeimogelijkheden zijn volgens hen eindeloos, de faciliteiten compleet en de prijs ontzettend schappelijk.

Coworking-den-haag

Den Haag

• Spaces Rode Olifant

Geboren en getogen in Amsterdam, maar nu locaties op ieder continent van de wereld. Spaces mikt op corporates, werknomaden, energieke ondernemers, freelancers, internationale professionals, project teams en reeds succesvolle bedrijven. Het idee is dat succes anderen ook succesvol maakt: “Success breeds more success”.

Nu ook neergestreken in Den Haag. De Rode Olifant ligt vlakbij Den Haag CS en is ook makkelijk bereikbaar met de auto.

• Nomadz

Geen poespas. Gewoon een flexwerkplek, gratis parkeren, vergaderkamer, bakje koffie en misschien een koekje. Coworking space Nomadz heeft als doel dat jij je volledig kan richten op je werk, en geen tijd en energie hoeft te besteden aan andere dingen dan je core business. Nomadz bestaat al meer dan 11 jaar en is de perfecte keuze voor zzp’ers die gewoon aan de slag willen in een omgeving met fijne mensen.

coworking-eindhoven

Eindhoven

• Strijp-CS

As je aan iemand uit Eindhoven vraagt waar ze graag afspreken met vrienden, wat een leuke plek is om te eten of wat zij in Eindhoven zouden aanbevelen aan een niet-Eindhovenaar, dan staat gegarandeerd Strijp –S ergens op de lijst. Het is dan ook niet gek dat in dit creatieve hart van Eindhoven ook een coworking space te vinden is.

Strijp-CS heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt. Vaste en flexibele werkplekken, omsingeld door creatievelingen die veel evenementen organiseren in de gemeenschappelijke ruimte. Als je wilt kijken of Strijp-CS de geschikte plek is om jouw onderneming te laten groeien, kan je het altijd een dagje gratis uitproberen.   

• Bouncespace

Last but not least: Bouncespace Eindhoven. Een creatief, tikkeltje rebels, maar vooral community-based werkruimte voor getalenteerde en ambitieuze freelancers, start-ups en ondernemingen. Hier bestel je niet alleen een kopje koffie, maar kan je ook je haar laten knippen of je fiets laten repareren terwijl je een potje pool speelt.

Geïnteresseerd maar woon je niet in de buurt van de grootste technologie- en designstad van Nederland? Niet getreurd, je vindt Bouncespace tegenwoordig ook in de Randstad. Op de Overtoom in Amsterdam om precies te zijn.

Nog meer vrijheid ervaren?

Ontdek de voordelen van Tellow   →