Ondernemerschap

Ontdek de beste factuur voorbeelden en slimme tips 

working-on-a-project

Facturen zijn de levensader van je bedrijf - ze brengen geld binnen en houden je business draaiende. Maar laten we eerlijk zijn, soms kunnen ze een beetje verwarrend zijn, vooral als je nieuw bent in het ondernemerschap. Geen zorgen, we gaan samen de wereld van facturering verkennen en ontdekken hoe je ze kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Waarom zou je een voorbeeld factuur gebruiken?

Een goed factuur sjabloon is je redder in nood als zzp'er. Het bespaart je niet alleen een hoop tijd, maar zorgt er ook voor dat je facturen er tiptop uitzien. Hier enkele voordelen:

  • Tijdwinst: Geen gerommel meer met opmaak en lay-outs. Kies een kant-en-klaar sjabloon en personaliseer het naar wens.
  • Professionele Uitstraling: Niets zo professioneel als een strakke factuur. Laat zien dat jij een topper bent in je vak!
  • Een goede eerste indruk: Een professionele factuur laat zien dat je een betrouwbaar bedrijf bent.
  • Sneller betaald: Klanten zijn eerder geneigd om een factuur te betalen die er goed uitziet.
  • Volledigheid: De beste sjablonen bevatten alle must-haves zoals je bedrijfsgegevens, BTW-info en instructies om te betalen.

Met een handig factuursjabloon zorg je dat al je facturen er tiptop uitzien in jouw herkenbare huisstijl. Je voegt simpelweg je eigen logo en kleuren toe. En klaar is Kees.

Stuur je vaker facturen naar dezelfde klanten? Dan straalt die consistente en professionele uitstraling extra vertrouwen uit.

En het wordt nóg makkelijker: verstuur je factuur direct vanuit een programma zoals Tellow als PDF-bijlage per mail of laat je klant online betalen via iDEAL of andere populaire betaalmethoden. Zo krijg je sneller betaald!

Gratis factuur voorbeelden downloaden?

Bekijk hier gratis voorbeelden   →

Factuur voorbeeld in PDF maken

Met speciale factureringssoftware maak je in een handomdraai professionele PDF-facturen in je eigen stijl. Verstuur ze direct per mail of laat je klant online betalen via iDEAL. 

Je facturen worden veilig opgeslagen en automatisch verwerkt in je boekhouding, zo bespaar je een hoop gedoe. Je kunt het zelfs gratis gebruiken. Tellow heeft bijvoorbeeld een complete en gebruiksvriendelijke facturatietool voor een soepel proces van begin tot eind. Kant-en-klare PDF's voor als je snel een factuur moet versturen of printen:

Factuur voorbeeld PDF maken in Tellow

Word factuur voorbeeld sjablonen gebruiken

Bijna iedereen kent Word wel. Voeg een tabel in en je teksten. Wel nog even zelf uitrekenen. Vergeet ook de btw niet! Hier wat handige Word-sjablonen:

Handige factuur template excel

Hoewel speciale factureringssoftware vaak meer geavanceerde functies biedt, is Excel een makkelijke en betaalbare optie voor veel mensen om facturen mee te maken. Werk je het liefst vanuit excel? Dan kun jij je hart ophalen met deze excel templates.

Tips voor facturen maken

Naast een goed sjabloon, zijn er nog wat extra tips om je facturen nóg professioneler te maken: namelijk een heldere Lay-out: Zorg voor een handige indeling met aparte secties voor je gegevens, factuurregels en betaalinstructies.

  • Check de vereisten: Zorg voor een complete en wettelijk correcte factuur

Een factuur is niet alleen een betaalbewijs voor je klant, maar ook een wettelijk document. Dit betekent dat je factuur moet voldoen aan een aantal wettelijke vereisten. Vergeet je deze vereisten, dan kan je factuur ongeldig worden verklaard. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals vertragingen in betaling, boetes of zelfs juridische problemen. Lees hier meer over wat er op een factuur moet.

  • Personaliseer je factuur: Maak een unieke en professionele indruk

Maak van je factuur meer dan een simpel betaalbewijs met een persoonlijke touch! Door je factuur te personaliseren met je logo, bedrijfskleuren en andere elementen, zorg je voor een herkenbare en professionele uitstraling die een blijvende indruk maakt bij je klanten.

  • Controleer, Controleer, Controleer: Voorkom fouten en zorg voor een vlotte betaling

Een professionele factuur is meer dan alleen een netjes opgemaakt document. Het is een wettelijk bewijsstuk en een belangrijk onderdeel van je administratie. Daarom is het essentieel om je facturen grondig te controleren voordat je ze verstuurt. Fouten in je facturen kunnen leiden tot vertragingen in betaling, extra kosten en zelfs juridische problemen.

Met deze factuurvoorbeelden en handige tips zet jij als zelfstandige ondernemer gegarandeerd een professionele toon neer bij je klanten. Facturen maken wordt een eitje! Je hoeft je geen zorgen meer te maken over ingewikkelde processen; je kunt je nu focussen op wat echt belangrijk is: jouw bedrijf laten groeien. Met Tellow heb je alle tools in handen om met vertrouwen en gemak te werken. Succes met je bedrijf!

Krijg sneller betaald met een professionele factuur

Download een gratis voorbeeld   →