Ondernemerschap

Maak jij je zorgen over je belastingaangifte? 

Uit ons onderzoek onder ruim 700 Nederlandse zzp’ers is gebleken dat een vijfde zich zorgen maakt over de aangifte-inkomstenbelasting en 25% zelfs verwacht naheffing te moeten betalen over het uitdagende coronajaar. Hoor jij bij deze groep of wil je gewoon af van die jaarlijkse aangifte-stress? Lees dan verder

Door toegewezen coronasteunmaatregelen moet je dit jaar inderdaad extra opletten bij het invullen van de aangifte-inkomstenbelasting en dat dit voor onrust zorgt kunnen we goed begrijpen. Maar wist je dat een belangrijke reden voor de aangifte-angst simpelweg een gebrek aan kennis lijkt te zijn?

Ruim de helft van de respondenten gaf aan onvoldoende kennis te bezitten om de zakelijke aangifte-inkomstenbelasting dit jaar zelf uit te voeren. Opvallend genoeg zegt 33% dit jaar de aangifte toch zelf te in te vullen bij de Belastingdienst, zonder enige ondersteuning van een boekhouder of belastingconsulent.

Hoe jonger de zzp’er, hoe minder snel er hulp wordt ingeroepen voor de boekhouding: van de jongste groep - zelfstandige ondernemers onder de 30 jaar - besluit 38% de aangifte toch zelf te doen tegen 28% van de oudste groep zzp’ers.

Vind jij boekhouden het vervelendste aspect? 

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 50% van de zzp’ers het bijhouden van hun administratie verreweg het vervelendste aspect vindt van het zzp-schap. Vooral vrouwelijke zzp’ers zijn de financiële rompslomp liever kwijt dan rijk: maar liefst 55% van de vrouwelijke respondenten geeft aan de administratieve taken het minst te waarderen, tegenover 40% van de mannen.

Het wegautomatiseren van deze taken lijkt een goed alternatief, blijkt uit het onderzoek. Een derde van de ondervraagden ziet digitale boekhoudtools als een mogelijke vervanging voor het inhuren van boekhoudkundige hulp.

Financieel advies brengt zekerheid

Wij weten als geen ander hoe lastig boekhouden voor jou als zzp’er kan zijn. Ondersteuning hierbij is essentieel, zeker dit jaar. Door de pandemie is het ingewikkelder dan normaal, maar de regels spreken voor zich en met de juiste hulp hoef je geen dure boekhouder of accountant in te huren.

Zo wordt je met ons nieuwe Tellow Compleet pakket volledig ondersteund in je boekhouding en hoef je praktisch niets meer zelf te doen. Al je aangiftes worden voor je ingevuld, door boekhouders gecontroleerd en ingediend bij de Belastingdienst.

Geen zorgen en meer tijd voor leuke dingen dus, wat wil je als zzp’er nog meer? 

Zeg vaarwel tegen je aangifte-angst en kies nu voor Tellow Compleet

Lees meer over Tellow Compleet   →