Coronavirus

Veel thuis de komende tijd? Hét moment om als zzp'er te starten 

thuiswerken-zzper

Gisteren, 12 maart 2020, zijn er nieuwe maatregelen ingesteld tegen het coronavirus en de verspreiding ervan:

  • Iedereen in Nederland blijft thuis bij griep-, koorts- of hoestklachten en vermijdt sociaal contact.
  • Mensen wordt opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te gaan werken of werktijden te spreiden.

Ook Tellow neemt maatregelen: met ingang vanaf vandaag werkt het gehele Tellow-team thuis. Maar in plaats van angst en paniek heerst er in ons team optimisme. 

Volgens CEO Roel Smelt kunnen we hier een positieve draai aan geven en biedt dit juist mogelijkheden: “Als je er al over na zat te denken om een bedrijf te starten en nu thuis zit met niets om handen en een goed idee in je hoofd; this is the moment. Alle Tellow-medewerkers zitten klaar om je te helpen met de start van je bedrijf.” 

Virtueel werken en thuiswerken: zo ga je om met Corona

Na de aankondiging van Rutte besloten Tellow’s chiefs meteen dat het hele team vanuit huis gaat werken - until further notice. Veel medewerkers reizen iedere dag met de trein naar het kantoor in Utrecht. Roel: “We nemen het advies van de overheid en het RIVM serieus. Maar wij gaan gewoon door en willen juist nu freelancers helpen.”

Tellow is goed voorbereid: virtueel werken is al een standaard in het bedrijf. Als SaaS-organisatie (Software as a Service) gebeurt vrijwel alles digitaal. Onze persoonlijke service verloopt ook online: al het contact met onze gebruikers gebeurt via chat, mail, social media en telefoon. Al het internetverkeer verloopt via beveiligde verbindingen. 

Ook intern verandert er weinig: de samenwerking binnen Tellow vindt vaak online plaats. Om zo gefocust mogelijk te werken, communiceren medewerkers veel met elkaar via Slack: een chatprogramma voor bedrijven. Ook onze projectmanagement tools bevinden zich online en besprekingen gaan gewoon online door. Veel van onze medewerkers werken vaak al één dag per week vanuit huis, waardoor teams - ook online - al op elkaar zijn ingespeeld. 

De live vergadering die het hele team iedere maandag heeft wordt verplaatst naar Google Meet. Elke maandag zullen mensen inbellen in de digitale vergadering - en als ze willen mag dat gewoon in pyjama.

En is er nog een nadeel, volgens Roel? “Virtueel werken resulteert vaak in efficiënt en gefocust werken, maar er zit ook grote meerwaarde in samenkomen op kantoor. We zijn een professionele familie en ik hoop dat we gauw weer samen mogen werken - in 3D. Maar tot die tijd gaan we gewoon door met waar we goed in zijn: zzp’ers helpen.”

Starten als zzp'er? Tellow has your back

Wat vind jij van het corona nieuws? Hoe ga jij hiermee om? En mocht je de aankomende weken veel thuis zitten, met het idee om voor jezelf te beginnen... Tellow helpt je graag met het opstarten van je bedrijf: ons team zit voor je klaar. Meld je nu gratis aan.

Lees hier alles over de Steunmaatregelen en hoe je uitstel van betaling aanvraagt.