Coronavirus

Wat te doen als je thuis zit 

thuiswerken

Heel veel Nederlanders zitten thuis door het coronavirus. Sommige mensen werken thuis en anderen houden zeeën van tijd over door geannuleerde opdrachten. Wat kun je nu vanuit huis doen om jezelf zakelijk voor te bereiden op de periode na het coronavirus?

Dit is een uitdagende periode, zeker als je inkomsten misloopt. We hebben een aantal blogs geschreven over financiële regelingen waar je gebruik van kunt maken als zzp’er

Gratis e-book: de ingrediënten voor een succesvol bedrijf

We hebben een gratis e-book voor je geschreven waarin je alles leest over de benodigde ingrediënten voor een succesvolle onderneming. Van het beginstadium van de inschrijving tot je doelgroep en ideale klant bepalen tot belangrijke besluiten rondom je marketing, communicatie en branding. Leer meer over jezelf en je bedrijf!

Download hier het gratis e-book voor succesvol ondernemen

De noodzaak van teruggaan naar de tekentafel

Dit e-book is niet alleen perfect voor startende ondernemers: de informatie is ook heel nuttig in een later stadium van je onderneming. Sommige ondernemers kiezen er bijvoorbeeld voor om structureel terug te gaan naar de tekentafel, bijvoorbeeld ieder kwartaal. Een goede fundering is nodig om daarna succesvol te kunnen uitbouwen.

Door te blijven tweaken pas je je steeds meer aan aan de vraag van je doelgroep en klanten en kun jij je producten, diensten en bedrijf steeds meer aanpassen aan de hand van de behoefte en vraag.

Download hier het gratis e-book voor succesvol ondernemen

Enkele onderwerpen uit het e-book waar je nu mee aan de slag kan:

  • Wie ben jij als ondernemer en is dat nog in lijn met hoe je dit wilt? 
  • Wie is je doelgroep? 
  • Heb jij al een lean businessplan opgesteld en moet je dat nu misschien even aanpassen?
  • Klopt je uurtarief nog of heb je deze aan te passen?
  • Zijn je marketingstrategie, communicatie en branding nog van toepassing of kun je deze aanpassen?

Van offline naar online: besteed aandacht aan je website

In deze moderne maatschappij waar vrijwel overal internetverbinding is, is je website van groot belang. Zeker nu we afstand moeten bewaren en meer thuis zitten, is het soms zelfs noodzakelijk om dingen online te doen. Tijdens deze corona pandemie bedenken veel ondernemers creatieve alternatieven. Zo worden bijvoorbeeld evenementen online gehouden, afspraken worden via Google Hangouts Meet gedaan en coaching wordt via Zoom aangeboden. 

Verbeter je website en SEO gemakkelijk zelf 

Heb je nog geen website? Via sites als Squarespace, Wix en Wordpress kun je vrij gemakkelijk zelf een website maken.

Wat is SEO? 

SEO staat voor Search Engine Optimization. Met SEO kun je hoger scoren in Google. Met andere woorden: op welke pagina jouw website te zien is in Google. Doe je niks aan SEO? Dan kan het maar zo zijn dat jouw website op pagina 7 staat. Besteed je aandacht aan je SEO? Dan is de kans groot dat je website beter wordt gevonden in Google en misschien zelfs als een van de eerste 3 resultaten wordt getoond. Kwalitatieve content heeft ook veel invloed op de kwaliteit van je SEO. Lees de SEO startersguide van Google.

Deze tools zijn ideaal voor een betere SEO score op je website:

  • Semrush is een heel volledig pakket waarmee jij je hele website op SEO-gebied onder handen kunt nemen (je vindt hier een gratis cursus voor Semrush).
  • Met BuzzSumo zie je welke content je het best op je website kunt plaatsen.
  • Gebruik Ubersuggest of LSIGraph om te zien welke keywords je het best kunt gebruiken op jouw website.
  • Analyseer je website met Google Analytics en maak gebruik van UTM codes om te zien waar je bezoekers vandaan komen.
  • Gebruik Google Trends om te zien waar mensen het meest naar zoeken. Hierdoor kun je trends zien aankomen en content maken die relevant is.

Pak je online communicatie aan

Meer tijd voor de administratie

We snappen dat je op dit moment misschien geen zin hebt om ook maar iets te doen wat met geld te maken heeft. Een terugloop in inkomsten kan namelijk pittig zijn. Heb je zodanig last van het coronavirus dat je niet in staat bent om nu de btw te betalen? Vraag dan uitstel van betaling aan, vraag de bbz uitkering aan of bekijk of je gebruikt kunt maken van de steunmaatregelen van de overheid.

Maar toch… Als je alle Netflix series al hebt gezien, het huis 4 keer van onder tot boven hebt schoongemaakt en je je verveelt: besteed extra tijd aan je administratie. De periode van btw-aangifte doen komt er ook weer aan: op 31 maart loopt de btw-periode van Q1 af, wat betekent dat je tot 30 april de tijd hebt om je btw-aangifte in orde te maken.

Bij Tellow merken we dat veel mensen in de laatste dagen voor de btw-aangifte deadline hun administratie in orde maken en daardoor veel stress ervaren. Heb je dus tijd over en wil je je financiën op orde maken? Ons support team zit voor je klaar, als je vragen hebt over jouw administratie in Tellow! 

Maatregelen voor zzp'ers en ondernemers

Lees meer   →