Calendar icon
Clock icon

3 minuten

Ben ik ondernemer? 

←  Terug naar overzicht

Ik ben ondernemer toch?

Ben ik ondernemer? Ik vind het een lastige vraag om te beantwoorden. Hoe vang je ondernemerschap? Is het een gevoel, zo van ik ben lekker ondernemend bezig. Of kun je het zwart/wit maken bijvoorbeeld door een inschrijving in de Kamer van Koophandel te hebben. En het allerbelangrijkst, waar sta ik dan?
Als ondernemerschap zwart/wit is dan ben ik er nog niet. Ik moet nog flink wat stappen maken. Die weg of wens er naartoe, daar wil ik jullie via dit blog en de daaropvolgende in meenemen.

Eerst maar even voorstellen. Ik ben Fenna. Ik ben adviseur bij een bank in loondienst, en werk met startende ondernemers. Ik zit letterlijk de hele dag tussen de starters. Piece of cake dus om mijn eigen bedrijf te starten zou je denken. Niet dus. Ik heb al veel gezien en gehoord maar nog nooit zelf een bedrijf gehad dus het voelt toch echt als pionieren.

De droom

Wat ik wil gaan doen (als ik later groot ben) is tekstschrijven. Ik ben al een tijdje bezig. Ik schrijf blogs – zoals deze – , diverse artikelen en social media teksten. Ik schrijf voor mezelf, maar heb ook al wat externe opdrachten doet een vreugdedansje. Ik vertel dus verhalen. Met een mooi woord heet dat storyteller. Ik schrijf nu hobbymatig naast mijn baan. Ik heb mezelf als doel gesteld om in 2017 te kijken hoe dit bevalt. Hobbymatig aan de slag zijn is natuurlijk prima, maar ik ben ambitieus en de vraag is natuurlijk of en zo ja wanneer ik echt de overstap naar ondernemerschap maak en wat dat dan dus inhoudt.

Inschrijven

Voorlopig wil ik 2017 dus echt gebruiken om de wateren te testen. Ik weet nog niet of ik fulltime of parttime wil tekstschrijven en hoe ik dat dan moet gaan indelen qua tijd en – ook niet onbelangrijk, financiën – dus er zijn nog genoeg stappen te maken en vragen te stellen. Als alles goed gaat wil ik me per 1 januari 2018 inschrijven. Door het dan te doen lopen mijn toekomstige boekjaren direct gelijk aan de kalenderjaren. Lekker handig.

Reuze spannend allemaal. Ik neem jullie graag mee in al mijn avonturen. Ik schrijf het sowieso van me af dus waarom dan niet in blog vorm. Komende tijd hou ik jullie op de hoogte van alles wat ik doe. Hier horen ook de vragen die ik heb en hopelijk gevonden oplossingen bij. Als er ontwikkelingen zijn horen jullie het als eerste (nou ja soort van).  Laten we elkaar als ondernemers (ik besluit bij deze namelijk gewoon dat ik er één ben) gaan versterken en van elkaar leren.

Tot het volgende blog.

Groetjes,

Fenna oftewel de stuntelende starter.