Calendar icon
Clock icon

2 minuten

Factuur maken met Tellow [how to] 

←  Terug naar overzicht
Hoe maak je een factuur?

Een factuur maken met Tellow is zo gepiept! Dit doe je namelijk snel en eenvoudig via de Tellow-app, op je laptop of iPad. De eerste keer dat je dit doet, is het belangrijk om de webversie te gebruiken. Zo kun jij je standaard factuurgegevens en huisstijl invullen. Hierna kun je facturen gemakkelijk en snel naar je klanten versturen. En bovendien loop je nooit meer geld mis dankzij onze handige betalingsherinneringen. Ondernemen wordt echt een feestje!

Eerste keer factuur maken met Tellow

De eerste keer dat je een factuur maakt met Tellow, raden wij je aan om dit in de webversie van Tellow te doen. Hier kun je jouw standaard factuurgegevens invullen zodat je vervolgens een factuur sjabloon kunt maken. Onder standaard factuurgegevens verstaan wij je standaard onderschrift, de tekst voor de begeleidende e-mail en standaard betaaltermijn. Ook kun je bij Tellow je factuurnummer aanpassen om aan te sluiten op jouw nummering of kiezen voor de standaard nummering. Hier lees je meer over de standaard factuurinstellingen van Tellow.

Dat scheelt veel tijd voor de volgende keer. Zijn een aantal van je gegevens veranderd? Je kunt je instellingen altijd wijzigen in de webversie van Tellow onder het menu item <Instellingen>.

Meerdere factuursjablonen aanmaken

Met Tellow kun je verschillende factuursjablonen aanmaken voor verschillende klanten. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar <Facturen> in de web-versie

2. Kies voor <Factuur opmaken>

3. Kies een klant

4. Ga links bovenin naar <Factuursjabloon toevoegen> en volg de stappen.

Jouw huisstijl toevoegen

Als trotse ondernemer wil je natuurlijk jouw huisstijl overal terug laten komen, dus ook op je facturen. Met Tellow kun je jouw logo eenvoudig toevoegen door deze stappen te volgen:

1. Ga naar <Instellingen>

2. Kies voor <Factuursjablonen>

3. Selecteer het factuursjabloon waar het om gaat

4. Volg de stappen

5. Kies voor <Upload logo> om je eigen logo toe te voegen

6. Klik op <Bevestig>

Tip: zorg dat jouw logo als bestandsformaat een JPG/JPEG of PNG is.

Tellow helpt jou met betalingsherinneringen

Wanneer een factuur betaald is, stuurt Tellow je een melding en verandert de status automatisch naar ‘Betaald’. Het betalen van facturen staat niet bij elke klant bovenaan het takenlijstje. Daarom houdt Tellow automatisch bij welke facturen al betaald zijn en welke klanten een betalingsherinnering nodig hebben. De herinneringen zetten wij voor je klaar. Met een druk op de knop kun je deze versturen. Zo loop je nooit meer geld mis. Ideaal toch?

Meer van dit soort tips & tricks? Bezoek ons Help Center. https://help.tellow.nl/