Over Tellow

Ondernemers onder de 18 doen boekhouding voortaan gratis 

jonge-ondernemer-gratis-Tellow

Het aantal jonge starters is in Nederland in 6 jaar tijd ruim verdrievoudigd van 1.945 naar 6.572 (Bron). Volgens online boekhoudtool Tellow heeft freelancen de toekomst. Daarom stimuleert de start-up jongeren om te ondernemen en geeft alle jonge ondernemers tot 18 jaar een gratis abonnement. “Zodra jongeren 12 jaar zijn moeten ze naar de KVK rennen," aldus Roel Smelt (CEO Tellow), "het is eigenlijk jammer dat dit in Nederland pas vanaf 16-jarige leeftijd mag”.

Jong starten met ondernemen biedt meer kansen voor toekomst

Roel Smelt: “Hoe eerder jongeren starten als ondernemer, hoe beter. We gaan naar een samenleving toe waarin steeds meer mensen als zzp’er werken. Door de robotisering verdwijnen steeds meer banen en worden mensen praktisch gedwongen om (parttime) te freelancen. Bedrijven als Uber, Deliveroo en Temper werken alleen maar met freelancers.”

Dat past bij de ondernemerstrend in Nederland: op 1 januari 2020 telde ons land 2.000.404 ondernemingen. Dat is het hoogste aantal ooit. Deze groei is vooral te danken aan het stijgende aantal zzp’ers - inmiddels zijn dit er meer dan 1,3 miljoen. Volgens Smelt gaat dit aantal alleen nog maar stijgen: “Als jij als 12-jarige al gaat ondernemen, naast school, dan bereid jij je eigenlijk al voor op de markt en de toekomst.

Zelfstandig ondernemen geeft vrijheid, maar levert nu gedoe op

“Het wordt jongeren vaak te moeilijk gemaakt om te ondernemen. Een zakelijke rekening openen levert vaak onnodig veel gedoe op en een boekhouder is te duur voor jonge starters. Bij ondernemen komt veel kijken, zoals administratie en btw-aangiftes. Volwassen zzp’ers vinden dit al eng. Terwijl je van zelfstandig ondernemen onwijs veel leert”, benadrukt Smelt, die zelf al met 12 jaar startte met ondernemen.

Jongeren onder de 18 jaar hebben bij Tellow juist voordeel van hun leeftijd. Zijn ze ingeschreven bij de KVK en kunnen ze hun leeftijd aantonen? Dan krijgen ze 1 jaar lang gratis toegang tot de online boekhoudtool. De randzaken van ondernemen, zoals de administratie, worden dan een stuk makkelijker. Daardoor kunnen nu al 22.000 zzp’ers zichzelf de belangrijke vraag stellen ‘Wat wil ik écht graag doen?’.

Geen dure boekhouders meer voor jonge ondernemers 

Ben je jonger dan 18 jaar en sta je ingeschreven bij de KVK? Dan kun je aanspraak maken op een gratis Tellow abonnement tot je 18e via de Jonge Ondernemers-pagina

Meer coole dingen doen als jonge ondernemer?

Doe je boekhouding gratis   →