Ondernemerschap

Wat zijn de voordelen van mobiel bankieren voor zzp’ers? 

zakelijk bankieren met mobiele telefoon

Wat zijn de voordelen van mobiel bankieren voor zzp’ers?

Mobiel bankieren is populairder dan ooit omdat het handig, makkelijk en snel is. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt 86 procent van de Nederlanders gebruik van internetbankieren of mobiel bankieren via de app.

Er is meer dan alleen de behoefte om altijd en overal toegang te hebben tot je eigen zakelijke rekening... Mobiel bankieren apps zijn tegenwoordig meer dan alleen een smartphone-versie van online bankieren. De beste aanbieders zijn zeer innovatieve technologiebedrijven die je leven veel gemakkelijker kunnen maken met slimme algoritmen.

Dit en de enorme flexibiliteit van mobiel bankieren zorgen ervoor dat het enorme voordelen biedt voor mensen met een actieve en flexibele levensstijl... Zoals zzp’ers! In dit artikel lees je hoe mobiel bankieren je kan helpen om je leven en financiën effectief onder controle te houden.

Je uitgaven onder controle houden via de app

Laten we eerlijk zijn: Als je zelfstandig wordt, geef je een groot deel van je financiële zekerheid op. In ruil voor een grote mate van vrijheid, geef je een vast inkomen op waarop je kunt rekenen. Je hebt ook niet de steun van een werkgever die je salaris doorbetaalt in geval van ziekte.

Je moet een financiële buffer opbouwen voor magere tijden en onverwachte uitgaven!

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan - totdat je een reputatie hebt opgebouwd, zullen mensen je meestal nog niet direct overspoelen met geld. En dat kost natuurlijk een beetje tijd. Je moet rekening houden met een langzamere periode van één tot drie jaar tot je een gevestigde naam hebt.

In praktische termen betekent dit: Je moet gedisciplineerd budgetteren en sparen! Als je je uitgaven niet onder controle hebt, kun je snel in geldnood komen.

Goede apps voor mobiel bankieren kunnen enorm helpen. Idealiter geven ze niet alleen snelle toegang tot je saldo checken of geld overmaken van je zakelijke rekening, maar ook de mogelijkheid om je uitgaven eenvoudig te categoriseren en op te tellen.

Je moet deze functie zeker gebruiken - je zult verbaasd zijn over hoeveel je uitgeeft aan restaurants, koffie en alle kleine luxeartikelen waarmee je jezelf "trakteert".

Maar maak je geen zorgen - zodra je deze uitgaven via de app bijhoudt, ben je al halverwege.

Doe je belastingen...ONMIDDELLIJK!

Wat je nooit mag vergeten is dat het geld dat op je zakelijke rekening staat niet allemaal van jou is. Met een zakelijke rekening die gekoppeld is aan je boekhouding, heb je op basis van je uitgaven en inkomsten realtime inzicht op wat je opzij moet zetten.

ls ondernemer komt er belasting om de hoek kijken. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en bedrijfsbelasting kunnen je wel even laten slikken. Maar als zzp’ers heb je een gelukje - dan ben je vrijgesteld van bedrijfsbelasting. Dus, goed om te weten en slim om in je budget mee te nemen!

Was het maar zo makkelijk... Pas na vier belastingaangiften kom je er van de belastingdienst achter hoeveel je precies vooruit en achteraf moet betalen.

Toch moet je dit onderwerp zeker niet aan de kant schuiven! Het gaat om grote bedragen die je snel kunnen opbreken als ze onverwacht komen.

Gelukkig zijn er in de app store, apps voor veilig bankieren die je kunnen helpen. Je hebt dan direct van je smartphone of tablet via een beveiligde verbinding toegang tot je zakelijke rekening.

Automatisch openstaande facturen in de gaten houden via je bankrekening

Als freelancer is het soms even wennen: je hard verdiende geld komt niet altijd vanzelf op je zakelijke rekening. Naast je gebruikelijke werkzaamheden moet je ook nog eens de slaperige boekhoudafdelingen wakker schudden en, als dat niet helpt, betalingsverzoeken versturen.

Vooral als freelance lone wolf sta je voor een dilemma: je hebt weinig tijd en duizend andere problemen die aandacht vragen... En toch moet je actief achter je betalingsverzoeken blijven zitten als je niet onverwacht in de steek wilt worden gelaten. Al zijn daar ook boekhoudapps voor die dat automatisch voor je doen.

Mobiel bankieren maakt het leven een stuk relaxter. Geld overboeken, saldo checken en facturen versturen van je telefoon of tablet kan vanaf nu altijd en overal.

Picture this: ben je onderweg naar je volgende afspraak? Neem dan even de tijd om je laatste inkomsten te bekijken en stuur snel een herinneringsmail voordat je aankomt. Of beter nog, krijg een instant melding zodra dat langverwachte geld binnen is. Adem in, adem uit, en geniet van dat gevoel van opluchting.

Kostbare tijd besparen dankzij een download in de app store

Tijd is altijd waardevol, maar zelfstandigen moeten er veel bewuster mee omgaan dan werknemers.

Tijd is het ultieme kapitaal in je bedrijf - altijd gewild en altijd schaars.

Als startende zelfstandige heb je nog minder tijd. Het vraagt tijd en inspanning om jezelf volledig te organiseren. Maargoed, Rome is gelukkig ook niet in één dag gebouwd!

Die administratieve taken kunnen als een tijdrovende klus voelen. Eerlijk is eerlijk, ze zijn soms een welkome afleiding van minder plezierige zaken zoals klantenwerving. Begrijpelijk, maar hier ligt het probleem: je komt zo helaas niet verder. Time to focus en de weg naar groei in te slaan!

Mobiel bankieren apps maken je leven makkelijker.

Financiën bijhouden zonder die lange reis naar het kantoor? Hell yeah! Je kunt tegenwoordig zelfs een zakelijke rekening openen zonder dat je jezelf naar het gebouw van de bank moet slepen. Gemak dient de ondernemer! 

Absoluut handig, toch? Vooral als je bedenkt hoeveel tijd die laatste bankafspraak kostte, van aankomst tot vertrek. In plaats daarvan kun je die tijd investeren in extra acquisitie, iets nieuws leren of gewoon nog wat meer tijd voor jezelf vrijmaken! Tijd is tenslotte kostbaar.

Overal je bankzaken regelen

Als zzp'er heb je de vrijheid om te werken waar je maar wilt: café, park of coworking space. Voor velen is dit niet alleen vrijheid maar ook noodzaak. Als eenzame strijder word je gek als je dagenlang alleen in je kleine studeerkamer doorbrengt. Af en toe moet je je kamp opzetten waar anderen zijn, klaar om ideeën uit te wisselen. Want samen sta je sterk! 

Apps voor mobiel bankieren zijn handig omdat je niet meer afhankelijk bent van een laptop of WiFi om je bankzaken te regelen. Schijnt de zon vrolijk door het raam? Pak je openstaande facturen, ga 30 minuten in het park zitten en betaal ze op je smartphone!

De toekomst: Waarom mobiel bankieren steeds interessanter wordt

Ben je al overtuigd? Ja, mobiel bankieren biedt een heleboel voordelen die het spannend maken voor freelancers... Maar dat is nog maar het begin! Er zal de komende jaren nog veel meer beweging komen op dit gebied, zodat bankieren binnenkort onherkenbaar zal zijn.

Er vloeit nu een enorme hoeveelheid geld naar de digitalisering van de financiële sector en moedige jonge bedrijven werken hard aan een compleet nieuwe bankervaring voor het digitale tijdperk. Er bestaan namelijk zakelijke rekeningen die tegelijkertijd je boekhouding automatiseren.

Veel meer veiligheid

Voor velen is er één belangrijke reden om geen mobiel bankieren te gebruiken: bezorgdheid over de veiligheid. Wat als je eigen smartphone wordt gehackt of zelfs gestolen?

Deze zorgen zijn niet ongegrond, maar veel bedrijven werken eraan om ze overbodig te maken.

Om je zakelijke rekening te beschermen, zetten veel aanbieders in op het gebruik van biometrische gegevens voor autorisatie. Wat houdt dat in? Nou, in plaats van een wachtwoord, dat makkelijk te stelen is, zijn jouw eigen unieke fysieke kenmerken de sleutel voor je zakelijke rekening app. Extra beveiliging met een vleugje high-tech! 

Geen toekomstdroom, maar keiharde realiteit sinds 2013! De iPhone 5S lanceerde toen al de vingerafdrukscanner (Touch ID). En check dit: technologie laat je nu zelfs betalingen autoriseren via een selfie of stemherkenning. De toekomst is allang begonnen! 

De toekomst? Mobiel bankieren wordt binnenkort waarschijnlijk veiliger dan online bankieren op de computer en die goude oude pinautomaat is al lang verleden tijd.

Persoonlijke financiële aanbiedingen

Vooral voor zzp'ers lijkt het vaak alsof traditionele bankadviseurs geen ogen in hun hoofd hebben. Een lening zou te riskant zijn, terwijl je eigen zakelijke rekening al jaren net zo betrouwbaar geld vult als die van een werknemer?

Godzijdank zijn deze tijden snel voorbij. Mobiel bankieren apps hebben toegang tot een groot aantal van je gegevens en zullen snel precies begrijpen hoe je financiële situatie eruit ziet.

Dit klinkt misschien een beetje eng, maar het goede is: binnenkort heb je niet langer te maken met bankadviseurs die geen inzicht hebben in jouw persoonlijke situatie. Slimme algoritmes zullen je gedragspatronen evalueren en, als je het kunt terugbetalen, je een zakelijke lening verstrekken zonder gedoe.

De tijd dat je je een weg moest banen door een jungle van verzekerings- en investeringsopties zal binnenkort tot het verleden behoren. Apps zullen in staat zijn om een uitgebreid persoonlijk profiel van je te maken en je de financiële producten voor te stellen die echt bij je passen.

Veel minder werk voor jou

Zou het niet mooi zijn als je zakelijke betaalrekening je boekhouding en je belastingaangifte zou kunnen doen? Dan houd je nog meer tijd over voor werk dat er echt toe doet! Open nu een gratis zakelijke betaalrekening bij Tellow. Binnen 10 minuten kun je al aan de slag!

De zakelijke rekening die je boekhouding doet

Meer bekijken   →