Over Tellow

Koppeling met de Belastingdienst is live 

Heb jij de btw-aangifte al ingediend? Waarschijnlijk is dit de eerste keer dat iemand tegen je zegt ‘Wat goed!’ als jouw antwoord ‘Nee’ is. We zijn namelijk super trots op onze nieuwe feature: een directe koppeling met de Belastingdienst! Onze CTO vertelt wat er allemaal komt kijken bij het lanceren van een nieuwe feature.

Geen zorgen meer om de btw-aangifte

“Veel mensen zijn angstig voor het doen van de btw-aangifte” zegt Dick de Leeuw (CTO Tellow). “Bij Tellow doen we iets aan die angst. Wij doen praktisch alles: de boekhouding én de aangifte. Het was voor zzp’ers al mogelijk om hun bonnen te scannen en facturen in Tellow te maken. Wij zetten dan de gegevens in hun administratie, berekenen de btw en zetten de btw-aangifte voor hen klaar.”

Door de koppeling met de Belastingdienst kunnen gebruikers de btw-aangifte nu ook direct bij de Belastingdienst indienen, gewoon vanuit Tellow. Weinig boekhoudprogramma’s hebben deze feature, omdat het een uitdaging is om dit soort features te realiseren. “Maar we willen mensen echt stimuleren om lekker te gaan freelancen.” zegt Dick, “Het is mogelijk om zelf de boekhouding te doen, veilig en correct, zonder veel geld uit te geven aan een boekhouder. Daarom ben ik heel trots op deze feature.”

Een mijlpaal voor Tellow: de btw-aangifte direct indienen 

Al sinds de start van Tellow, nu een aantal jaar geleden, was er de wens om deze koppeling met de Belastingdienst te realiseren. Steeds meer gebruikers vroegen om deze feature, maar voordat de wens realiteit kon worden, moesten veel (technische) voorbereidingen worden getroffen. Onze teams hebben een aantal maanden hard gewerkt en geprogrammeerd om deze feature te lanceren, vóór het eind van deze btw-periode.

“Het is een mooie uitdaging om dit soort features werkelijkheid te maken,” benoemt Dick. “Het was een leuk traject om dit samen met de Belastingdienst op te zetten. De Belastingdienst gaat dit niet zomaar met iedereen aan omwille van veiligheidsredenen. We hebben uiteindelijk het keurmerk Zeker-OnLine verkregen en beveiligingscertificaten van de overheid in werking gesteld om aan te tonen dat onze processen op orde zijn en ons IT-systeem veilig is.” En het werk is beloond: de koppeling is live! De eerste btw-aangiftes zijn zelfs al verstuurd naar de Belastingdienst.

Hoe doe ik zelf mijn aangifte zo gemakkelijk?

Heb je de btw-aangifte nog niet gedaan? Je hebt nog t/m 30 april om de aangifte in te dienen bij de Belastingdienst. Tellow helpt je hier graag bij! Lees hier meer. 

Gebruik je Tellow al en zie je dit wel zitten? Upgrade dan in jouw account naar het Pluspakket. Dan kun je de aangifte meteen bij de Belastingdienst indienen door op de btw-pagina op ‘Aangifte indienen’ te klikken. Betaal de aangifte met de betalingsreferentie uit Tellow. Later dit jaar wordt het ook mogelijk om de betaling meteen te voldoen via iDeal.

Je staat er niet alleen voor

Heb je vragen over deze nieuwe feature of wil je meer weten over het Basis- of Pluspakket? Neem contact op met onze support en stel je vragen bijvoorbeeld aan Maron, Jelmer of Suzanne. 

Doe je btw-aangifte met één druk op de knop

Ontdek het Pluspakket    →