Over Tellow

Tellow krijgt automatische bankconnecties door PSD2-vergunning 

coo tellow

We hebben goed nieuws: we hebben een PSD2-vergunning! Daar zijn we super trots op, want dat betekent dat onze gebruikers binnenkort een automatische koppeling kunnen maken met iedere (zakelijke) bankrekening.

Koppel je bankrekening aan je account in Tellow

Als jij je bankrekening koppelt aan jouw account in Tellow, worden je banktransacties automatisch vier keer per dag ingeladen. Zodra je tankt bij het tankstation of materiaal haalt bij de bouwmarkt, zie je deze uitgave daardoor dezelfde dag nog terug in je Tellow account. Heb je een factuur betaald gekregen? Ook dat zie je dezelfde dag nog terug in je transacties. Handig, want als je de transactie koppelt aan een bon, is je verantwoording voor de Belastingdienst zo gedaan.

Vóór september 2018 was Tellow exclusief beschikbaar voor Rabobank rekeninghouders. Na de verzelfstandiging van Tellow konden ook andere bankgebruikers bij Tellow terecht. Voor gebruikers met een Bunq- of Rabobankrekening was er vanaf het begin een automatische koppeling beschikbaar, de andere koppelingen waren helaas nog even (tot de komst van PSD2) handmatig. We hebben er lang aan gewerkt om deze vergunning te krijgen en zijn dan ook hartstikke trots dat we de automatische koppeling nu aan iedereen kunnen aanbieden.

Past Tellow ook bij jou? Zie hier voor wie ons boekhoudpakket is gemaakt.

Wat zijn de voordelen van een PSD2-koppeling?

We merken dat mensen een stuk actiever bezig zijn met hun boekhouding als ze hun bankrekening koppelen en hun inkomsten en uitgaven automatisch in hun account worden geladen. Boekhouden wordt veel meer realtime. Daardoor kun je jouw boekhouding veel sneller en gemakkelijker bijhouden, maar wat misschien nog belangrijker is: je bent veel meer in control over je bedrijf.

Met Tellow streven we ernaar om het gedrag van zzp’ers te veranderen. We gunnen iedereen een stressloos einde van het kwartaal, omdat je jouw boekhouding gewoon actueel hebt gehouden en bonnen hebt bijgehouden. Door de automatische koppeling wordt boekhouden een stuk simpeler en weet je precies hoe je er financieel bij staat. Daarmee bespaar je jezelf een hoop stress zo vlak voor de btw-aangifte.

Wanneer kan ik mijn rekening automatisch koppelen?

Ons development team werkt hard om de automatische koppelingen zo snel mogelijk live te krijgen. De automatische koppeling wordt per bank gerealiseerd en we beginnen met de banken die het meest worden gebruikt door onze gebruikers: KNAB en ING. Daarna volgen snel alle andere banken.

Naar verwachting gaan de volautomatische PSD2 bankkoppelingen live eind deze zomer.

Wat is PSD2 eigenlijk?

PSD2 (Payment Services Directive) is de nieuwe Europese wet voor betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Financiële instellingen hebben een vergunning van de Nederlandsche Bank (DNB) nodig en alle banken zijn dus wettelijk verplicht om een PSD2-koppeling op te zetten.

Met PSD2 wordt veilig betalingsverkeer in Europa gehandhaafd. De vergunning zorgt ervoor dat het betalingsverkeer veiliger is, mede door de eisen die er gesteld worden aan een vergunninghouder. Tellow vindt het fijn hieraan bij te dragen en gebruikers te kunnen geruststellen dat alles goed op orde is.

Als boekhoudprogramma heb je toegang nodig tot de API’s van banken. Met een API (een software interface) kan een koppeling worden gemaakt tussen boekhoudprogramma en bankrekening. Zonder PSD2-vergunning moeten gebruikers zelf toestemming vragen aan de bank om data naar een partij als Tellow te sturen. Met de PSD2-vergunning kunnen onze gebruikers hun bankrekening heel veilig aan hun account koppelen en geven toestemming aan Tellow om de bankgegevens op te halen. Tellow regelt verder alles. Dat scheelt een hoop gedoe!

Doe je boekhouding gewoon gemakkelijk zelf

Heb je al Tellow? Bespaar een hoop tijd en gedoe en koppel straks ook jouw bankrekening. In jouw Tellow-account doe je dat gemakkelijk door naar <Banktransacties> te gaan en de stappen te doorlopen. Heb je hulp nodig? Ons support team helpt je graag! 

Wil je ook altijd en overal inzicht in je financiën, gewoon op één plek? Tellow is de boekhoudtool voor zzp’ers, waarmee ondernemen een stuk toegankelijker wordt. Doe je administratie gewoon zelf! Gebruik Tellow geheel gratis

Minder gedoe, meer ondernemen?

Gebruik gratis   →