Calendar icon
Clock icon

3 minuten

Waarom boekhouden in Excel verleden tijd zou moeten zijn 

←  Terug naar overzicht
Boekhouden

Bonnetje weer kwijt, shit! Te laat voor de btw-aangifte, dat meen je niet! Elke zelfstandig ondernemer kent de strijd met zijn administratieve verplichtingen. We hebben dan ook geen wetenschappelijk onderzoek nodig om te concluderen dat boekhouden niet het meest geliefde onderdeel is van het ondernemerschap.

Toch kiezen steeds meer zzp’ers ervoor (wel echt onderzocht) om hun boekhouding zelf te doen. Tenminste. Helemaal zelf? Dat is niet helemaal waar.

Steeds vaker vinden zij de weg naar een online boekhoudprogramma. Bij Tellow zijn we ontzettend blij om hier een rol in te mogen spelen. Mede dankzij technologische ontwikkelingen hebben we een gebruiksvriendelijke app kunnen ontwikkelen die jou heel veel tijd en geld gaat besparen. We vertellen je daarom kort waarom boekhouden in Excel eigenlijk verleden tijd zou moeten zijn.

Bye bye bonnen

Tellow heeft honderden technische slimmigheidjes ingebouwd. Hierdoor gaat je boekhouding praktisch vanzelf. Heb je bijvoorbeeld getankt? Dan ontvang je een melding op je telefoon om de bon te scannen. Jij maakt de foto en Tellow doet de rest.

Bonnetje inscannen

Als een monnik bonnen overtikken is dus écht verleden tijd. Herkenningstechnologie ziet de prijs, datum en het btw-tarief en zet de bon overzichtelijk onder autokosten in je administratie. Zo zie je dus gemakkelijk hoeveel autokosten je in totaal hebt.

Bye bye twijfel

Handig, je wilt namelijk altijd snel kunnen zien hoe je er financieel voor staat. Telkens je bankrekening checken en in Excel bijwerken wie er nou wel en niet betaald heeft is onhandig en kost veel tijd.

Tellow is gekoppeld aan je bankrekening waardoor het alle transacties real-time in je account komen te staan. Daardoor kunnen we jou laten weten wie jij nog moet betalen én van wie jij juist nog geld krijgt.

Is een factuur betaald door je klant? Tellow laat het je even weten. Tijd voor een herinnering? Ook dan stuurt Tellow je een melding.

Bovendien komt alles wat jij doet in Tellow direct in een aangifteformulier te staan. Zo zit jij niet, zoals alle Excel gebruikers, avonden voor de deadline te ploeteren en stressen.

Mee met de tijd

Niemand wil toch bonnetjes kwijt raken en geld mislopen? Niemand wil twijfelen of facturen wel betaald zijn, en het overzicht verliezen? Hoe is het dan mogelijk dat nog steeds bijna de helft van alle zzp’ers dit soort technologische wonderen nog niet omarmt?

We gebruiken allemaal Whatsapp, Google Drive, internetbankieren, maar boekhouden doen we nog op bijna precies dezelfde manier als toen het werd uitgevonden in de middeleeuwen.

In deze tijd is boekhouden in Excel hetzelfde als zelf autorijden over 30 jaar: totaal overbodig. Hoog tijd voor het nieuwe boekhouden dus!****