Financieel advies

Slimmer bankieren voor zzp'ers: gratis zzp bankrekening 

person using MacBook Pro

Als zelfstandige wil je je kunnen focussen op je werk, niet op administratief gedoe. Maar laten we eerlijk zijn, het financiële gedeelte kan een doolhof zijn. Vooral in Nederland, waar belastingwetten soms aanvoelen als een ondoordringbaar oerwoud.

Het financiële landschap voor werknemers en zelfstandigen

Stel je voor: een werknemer verdient €5.000 per maand. Hij doet zijn werk, krijgt keurig zijn loonstrookje en zijn salaris wordt gestort. Onder normale omstandigheden houdt hij daar ongeveer €3.500 aan over. Hij kan dit geld uitgeven zonder zich verder zorgen te maken over toekomstige belastingen of verzekeringen. Geen gedoe met belastingaangifte. Zijn geld, zijn zorgeloze leven.

Een zelfstandige verdient ook €5.000 per maand. Maar daarbovenop heeft ze ook nog eens zo'n €1.000 aan omzetbelasting op haar rekening staan. Van die €6.000 moet ze zelf de btw-aangifte doen, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting apart zetten, zorgen voor haar zorgverzekering, geld opzijzetten voor haar pensioen en een reserve opbouwen voor magere tijden.

Ze heeft dan wel €6.000 op haar rekening, maar feitelijk bezit ze maar zo'n €2.900. De rest behoort toe aan verschillende instanties, zoals de Belastingdienst of de zorgverzekeraar.

Altijd in controle met de zzp-bankrekening van Tellow

Maar hier komt Tellow om de hoek kijken. Met eem slimme zzp-rekening van Tellow zie je in real-time hoeveel geld daadwerkelijk van jou is en hoeveel je de Belastingdienst nog verschuldigd bent. Je weet precies dat je, bijvoorbeeld, van je €6.000 slechts €2.900 kunt besteden omdat je nog €1.000 aan omzetbelasting en €2.100 aan inkomstenbelasting moet betalen. Deze bedragen worden bijgewerkt bij elke transactie op je rekening, waardoor je elke seconde een overzicht hebt van je financiën.

En het wordt nog beter: met Tellow hoef je niet meer zelf je transacties te categoriseren. Als je je boekhouding doet met dezelfde app herkent de slimme rekening automatisch binnenkomende transacties en categoriseert ze. Dit is uniek op de markt. Zo hebben duizenden zelfstandigen een beter overzicht van hun financiën, en we blijven eraan werken om je te beschermen tegen vervelende belastingverrassingen.

Een zakelijke bankrekening voor freelancers

Beheer eenvoudig je belastingreserveringen met de zzp-bankrekening

En nu maken we het nog makkelijker. Wist je dat je met Tellow direct aanpassingen kunt maken in je belastingreserveringen? Als je meer verdient dan de Belastingdienst heeft geschat, bouwt zich een te grote reserve op en loop je het risico op een hoge naheffing.

Maar als je inkomen lager uitvalt dan verwacht, zit je vast aan hoge kwartaalbetalingen waar je geen raad mee weet. In beide gevallen kun je contact opnemen met de Belastingdienst om je voorlopige aanslagen aan te passen. Met Tellow weet je bovendien ongeveer wat je werkelijke belastingdruk is.

We houden je voorlopige aanslagen in de gaten en vergelijken ze voortdurend met de geschatte belastingbedragen. Als we merken dat je te veel of te weinig belasting vooraf betaalt, herinneren we je eraan en kun je met slechts een paar klikken je belastingbetalingen aanpassen.

De toekomst van financieel beheer voor zelfstandigen

Onze missie blijft onveranderd: financieel beheer voor zelfstandigen moet net zo eenvoudig zijn als voor werknemers. Deze nieuwe functie brengt ons een stap dichterbij dat doel, en we kijken uit naar jouw feedback.

En we blijven niet stilzitten. We werken al aan nieuwe functies, zoals het uitbreiden van de automatische categorisering, het zorgen voor een dynamisch belastingtarief dat automatisch wordt aangepast aan je inkomen, en het regelmatig herinneren aan aankomende belastingbetalingen. Blijf op de hoogte, leun achterover, laat Tellow je belastingbetalingen aanpassen en houd een oogje in het zeil voor de volgende functies.

De zzp bankrekening die je boekhouding voor je doet

Bekijk de voordelen voor zzp'ers   →